Køleskab til rådighed i dag er mere energieffektive end nogensinde. De kommer spækket med mange innovative teknologier, der forlænger holdbarheden af ​​fødevarer meget længere i forhold til, hvad der var tilgængeligt for os for blot nogle år siden. Der er så mange forskellige designs, prisklasser og andre muligheder, der giver os en bred vifte af valg – men det betyder også at købe et køleskab, ikke længere en hurtig overstået opgave.

For at hjælpe dig med at vælge det rigtige køleskab til din familie, er her alt, hvad du bør vide, før du køber et køleskab:

Kend dimensionerne

Træk målebåndet ud og find ud af dimensionerne på rummet, der hvor du ønsker at placere køleskabet; og mens du er på shopping, skal du sørge for at matche dimensionerne med det køleskab du køber. Overvej altid plads til døre for at åbne frit og sørg for et par centimeter ekstra bag og over enheden, så luften kan cirkulere ordentligt. Mange køleskabe har en plantegning med dimensioner, hvor de skriver hvor meget plads der er behov for.

Find ud af hvordan dørene åbner

Når du køber et køleskab med en fryser over eller under køleskabet, skal du finde ud af dørens åbningsretning, så du nemt kan få adgang til den. Det kan også være, at dørene kun kan åbne en vej, for at døren ikke støder på noget. Du kan altid enten se på billede, eller læse under specifikationer, om døren på køleskabet er højre- eller venstrehængt. Bestem om du vil have dørene åbnet i højre eller venstre retning, før køleskabet leveres til dit hjem, da det kan skiftes inden det sættes op.

Identificer stilen

Der er så mange muligheder, som kan medføre, at købere af køleskabe bliver forvirrede til tider. Denne vejledning hjælper dig med at vælge den perfekte stilkombination.

Køleskabe med fryser i toppen

Fordele: Du kan nemt placere fødselsdagskager, store tallerkener og frysepizzaer ii den.

Ulemper: For at få produkterne i den lidt større størrelses orden til at passe ind i fryseren, skal du bøje dig.

Bedst til: Et køleskab med fryser oppe er bedst til folk, der spiser meget frossen mad, fordi de vil være indenfor rækkevidde.

Hold øje med: Køleskabe med justerbare glashylder giver maksimal opbevaringsfleksibilitet og er lettere at rengøre end uden.

Køleskabe med fryser i bunden

Fordele: Du vil ikke længere bøje for at få din frugt og andre mad- og drikkevare ud. Overdimensionerede elementer kan også nemt imødekommes og placeres i et højere køleskab.

Ulemper: At finde mad i fryseren kan være udfordrende, og det kræver bøjning.

Bedst til: Dig som elsker friske frugter og grøntsager, der ikke kan lide at bøje sig for at nå frem til skufferne og ikke spiser meget frossen mad.

Hold øje med: Sørg for, at fryseren trækker ud som en skuffe, så du kan se indholdet øjeblikkeligt. Endnu bedre, modellen skal have kurve for at holde den frosne mad organiseret.

Amerikaner Køleskabe

Fordele: Du kan nemt se begge rum, og der kræves ikke ekstra plads til at åbne brede døre.

Ulemper: Et amerikaner køleskab har smalle hylder, så en super-stor vare kan ikke opbevares særlig nemt.

Bedst til: De familier, der bruger friske og frosne fødevarer ofte. De er bedst, hvis et familiemedlem er fysisk udfordret. Det kræver ikke bøjning eller at skulle stå på en træstol, og begge afdelinger kan endda nås fra en kørestol. Desuden er der mere plads.

Hold øje med: For at maksimere hyldebredden skal du kigge efter det største køleskab, der passer til dit køkken.

Find det køleskab som passer bedst til familien i denne køleskab test. Inden du køber dit nye køleskab, bør du i øvrigt læse mere om nogle overvejelser inden køb af køleskab nedenfor.

Overvej følgende ved køb af køleskab

Undgå fingeraftryk

Medmindre du ikke har noget imod regelmæssig rengøring, bør du overveje at undgå køleskab med rustfrit stål overflader, fordi de tydeligt illustrerer fingeraftryk. Der er mange køleskabe på markedet, der bærer faux rustfrit stål overflader, som giver lignende udseende, men forhindrer fingeraftryk. Hold øje med at køleskabet har anti-fingeraftryk, hvilket flere og flere modeller har i dag.

Højteknologiske køleskabe

Hvis du er villig til at ofre lidt ekstra knaster, kan du få et køleskab med en digital billedramme eller fjernsyn på døren. I fremtiden vil køleskabe med internetadgang og dockingstationer til mobiltelefoner eller trådløs connection vil sikkert være standard i de fleste nye køleskabe.

Større fleksibilitet

Nye moderne køleskabe har flere forskellige afdelinger. Du kan organisere mad og sætte en stopper for den endeløse søgning efter madvarer. Nogle enheder leveres med konvertible skuffer, hvor temperaturen kan indstilles efter dine behov. For eksempel, hvis du vil have frosne eller friske fødevarer, kan du indstille det i overensstemmelse hermed. Kig efter køleskabsskuffer, der kan bruges til at øge eller formindske rummet.

Energimærke

Dit køleskab bidrager med op til 8% af din elregning, så at vælge et energivenligt køleskab vil spare dig penge. Mens større køleskabe bruger mere energi generelt end mindre, hjælper energimærkningen dig til at sammenligne relative energieffektivitet. Vælg køleskabet med flere stjerner, når du vælger mellem to lignende modeller, fordi det vil koste dig mindre at køre. Gå som udgangspunkt efter et køleskab i energimærkningen A+, A++ eller bedst muligt, A+++.

Læs i øvrigt her, om hvordan du skal og hvordan du IKKE skal rengøre dit køleskab, hvis du nogensinde kaster dig ud i det.

Author

Write A Comment